Vanliga frågor

Frågor om permanent hårborttagning med laser

Vilka fördelar finns det när man reducerar oönskat hår med Nova IPL?


1: Du sparar mängder med tid! Att behöva raka sig eller vaxa för att känna sig fräsch och slippa ha grov stubb på ställen där du helt enkelt inte vill ha grov stubb är väldigt tidskrävande. Självklart tar det inte mer än 3-5 minuter per gång att raka sig, men 5 minuter per dag 365 dagar per år är 30 timmar! Har du riktigt grov hårväxt så står du alltså och rakar dig mer än ett dygn per år, tänk vad du hade kunnat göra med den dagen istället? Tar du bort de där oönskade hårstråna med laser så kan du alltså spara in ett dygn per år, man kan nästan se det som en extra skottdag, varje år! 2: Du slipper stubb på oönskade ställen Även om du rakar dig regelbundet så kommer du inom några timmar, eller högst en dag, ha stubb där du helt enkelt inte vill ha stubb. Sitter dessa hårstrån högt upp på kinderna nära ögonen så blir det ju så klart extra jobbigt så fort stubben börjar synas. Men om du med hjälp av laser tar bort oönskat hår så slipper du detta, eftersom lasern dödar hårsäcken permanent, det blir med andra ord ingen stubb. 3: Din hy kommer tacka dig Rakning och vaxning sliter väldigt mycket på huden. När du drar rakhyvelns blad mot huden så är det på sätt och vis som att hyvla en ost, fast i mindre skala så klart. Allt detta slitage på din hud slipper du om du en gång för alla tar bort de där hårstråna du ogillar så mycket. Med tiden kommer du märka att din hy mår bättre, känns fräschare och yngre. 4: Du slipper inåtväxta hårstrån Vaxning och threading har båda hög risk att orsaka inåtväxta hårstrån, detta eftersom de är relativt våldsamma metoder för att bli av med oönskad hårväxt. Som vi alla vet är inåtväxta hårstrån extremt smärtsamma, fula och långdragna, det kan ju ta en vecka innan rodnaden är borta!
Tar du bort dessa envisa hårstrån med laser istället så slipper du risken för inåtväxta hårstrån helt och hållet.
Fungerar Nova Smoothskin IPL på alla hudtyper ?


SmoothSkin är lämplig för de med hudtyp I till IV enligt Fitzpatrick Scale. Det är inte lämpligt att använda på vitt, grått eller rött hår. Eftersom grått och vitt hår inte innehåller tillräckligt med eller någon melanin, kommer IPL-behandling aldrig att fungera på dessa hårfärger. Rött hår innehåller en annan typ av melanin, som inte heller svarar på IPL. SmoothSkin passar inte heller för mörka hudtoner.
När börjar jag se resultat?


Med 100 blixtar per minut är Nova Smoothskin en av de snabbaste IPL-enheten på marknaden och du kan förvänta dig att se permanenta resultat på så lite som två veckor.
Vilka områden på kroppen kan man behandla?


Du kan behandla hela din kropp med Nova SmoothSkin, även intima områden kan lasras tryggt, säkert & effektivt
Hur fungerar IPL?


Nova SmoothSkin fungerar genom att överföra ljusenergi genom hudens yta med 100 blixtar per minut. Melaninet i håraxeln absorberar ljusenergin, och samma ljusenergi omvandlas till värmeenergi under hudens yta. Detta hindrar hår från att växa tillbaka.
Vad är IPL


En permanent hårborttagningsapparat med ljus kan hjälpa dig att få silkeslen hud utan smärta. På endast 2-4 behandlingar är du på god väg att permanent få bort oönskad hårväxt med endast minimalt med underhåll. Maskinen behandler hårväxten med IPL-teknologi. IPL är en förkortning för Intense Pulsed Light och används bl.a. på skönhetssalonger. Med den här modellen kan du alltså använda samma hårborttagningsmetod som används av proffsen. IPL fungerar på så sätt att apparaten skickar ljusimpulser som leds mot hårsäcken på grund av hårets mörkare pigment. Ljusimpulsen sätter hårsäcken i vila och förhindrar återväxt. Var dock uppmärksam på att du inte bör använda IPL på mycket mörk hud eftersom ljusimpulserna då inte kan skilja på hudens och hårets pigment. Den inbyggda hudtypssensor känner automatiskt av ifall hudområdet den kommer i kontakt är för mörk för att ljusbehandlingen. Du kan utan problem använda apparaten både i ansiktet och på resten av kroppen. Den täcker en hudareal på 3,9 cm² på en och samma gång.
Funkar den på ljusa strån?


Ja den funkar på ljusa strån, dock kan det krävas lite flera behandlingar för att uppnå likvärdiga resultat. För att håret ska reduceras permanent så krävs det att melaninet i strån förstörs och det kan ta längre tid för ljusa strån men produkten funkar och är du inte nöjd så erbjuder vi perngarna tillbaka
Garanterar ni att håren försvinner?


Ja, vi garanterar att håret försvinner permanent annars får du pengarna tillbaka! Vi erbjuder även 1 års garanti & en livslängd på +10 år på vår Nova Smoothskin IPL .
Gör de ont & blir huden irriterad?


Nej, det gör inte ont, dock kan små stickningar upplevas, då betyder det att hårsäcken har reducerats permanent & att håret aldrig kommer växa där igen. Det är inte alltid man upplever små stickningar. Huden blir inte irriterad eftersom apparaten endast fokuserar på hårsäckarna.
Kan jag köpa nu & betala inom 14 dagar?


Ja, vi erbjuder våra kunder helt kostnadsfritt möjligheten att betala endast efter du tagit emot din order. Du får även ett Köparskydd, vilket bland annat innebär att du som konsument inte behöver betala för dina beställda varor förrän du har mottagit dem. Vi strävar efter att du som kund ska känna dig trygg & säker när du handlar hos oss.
Hur ofta behöver jag använda den?


Vi rekommenderar att du använder Nova Smoothskin IPL 1-2 gånger i veckan under de första 12 veckorna för bästa permanenta resultaten. Efter denna period använder du din apparat en gång i månaden, i 3 månader eller tills du är nöjd. För att upprätthålla hårlös slät hud, använd din apparat gång varannan till tredje månad, eller vid behov. Det finns inget behov av att använda den mer än en gång i veckan, eftersom IPL endast är effektivt i växande fas av din hårcykel. Observera att detta är endast rekommendationer, du avgör själv när du vill avsluta dina behandlingar efter att du uppnått permanenta resultat.
Kan jag betala lite i taget?


Ja, vi erbjuder alla våra kunder möjligheten att betala i sin egna takt med 0kr i uppläggningsavgift. Fast delbetalning innebär att du delar upp din betalning på 3, 6 eller 12 månader. Du vet från början vilken din månadskostnad blir – och du vet när du har betalat klart. För att delbetala ditt köp gör du det enklast genom att trycka här & välja mellan 3, 6 respektive 12 månader & därefter skickar du in beställningen till Kundservice@Novabeauty.se som förhandsgranskar din beställning. Du får därefter en orderbekräftelse till din e-postadress ifall beställningen har godkänts.
Kan jag få professionella resultat i mitt egna hem?


Ja, våran permanent hårborttagningsapparat kan hjälpa dig att få silkeslen hud utan smärta & irritation. På endast några behandlingar är du på god väg att permanent få bort oönskad hårväxt. Med den här modellen kan du alltså använda samma hårborttagningsmetod som används av proffsen. IPL fungerar på så sätt att apparaten skickar ljusimpulser som leds mot hårsäcken. Ljusimpulsen sätter hårsäcken i vila och förhindrar återväxt. Var dock uppmärksam på att du inte bör använda IPL på mycket mörk hud eftersom ljusimpulserna då inte kan skilja på hudens och hårets pigment. Du kan utan problem använda apparaten både i ansiktet och på resten av kroppen.

Garanti, Retur & Öppet köp

Har ni någon garanti?


Ja, vi erbjuder en 3 års garanti! Observera att produkter som klassas som en hygienprodukt omfattas endast av 14 dagars ångerrätt om originalförpackningen/originalemballaget är oöppnat.
Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler.


När du handlar på internet, via telefon eller av en säljare som befinner sig utanför sin affärslokal har du 14 dagars ångerrätt. Då gäller lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. Nova Beauty Shop erbjuder dock 365 dagars öppet köp om inget annat anges.
Konsumentköplagen


Konsumentköplagen gäller när ett företag säljer varor till dig. I lagen står det bland annat vilka regler som gäller om det är fel på en vara och vad du då kan kräva av företaget. Konsumentköplagen är tvingande till konsumentens förmån. Det innebär att företaget inte får ge dig sämre villkor än vad som står i lagen. Lagen gäller alla varor - även begagnade varor och varor som säljs till sänkt pris.
Jag har ångrat mitt köp, hur annullerar jag beställningen?Beställning i webbshop med hemleverans/leverans till postombud

Kontakta kundtjänst via vårt kontaktformulär så hjälper vi dig att annullera beställningen. Om din beställning redan har hunnit hanteras på lagret och vi inte kan annullera köpet, så ber vi dig att neka mottagande av leverans alternativt meddela postombudet att paketet ska returneras till avsändaren. Du som köpare står för returkostnaden. OBS! Det är viktigt att du inte hämtar ut paketet från postombudet om du önskar att det returneras för att undvika extra kostnader.
Öppet köp


Du har alltid 365 dagars öppet köp hos oss på Nova Beauty Shop. När du handlar i vår webbshop räknar vi 365 dagar från den dag du tog emot din produkt. Återbetalning sker alltid på samma sätt som vid köptillfället. Förutsättningen är att produkten och dess förpackning är i nyskick.*

Frakt & retur

Jag har inte fått min produkt än?


Just nu erbjuder vi våra kunder upp till 80% rabatt och därför kan efterfrågan vara betydligt högre. Vi jobbar så fort vi kan för att du ska få dina produkter så snabbt som möjligt. Har du fler frågor så ser vi fram emot att hjälpa dig så gott vi kan!
Min produkt är transportskadad, vad gör jag?


Leverans av transportskadat paket måste reklameras inom 24 timmar från uthämtande. Det är därför av yttersta vikt att du kontrollerar dina produkter när du hämtat ut dem. För att kunna upprätta en reklamation mot Postnord måste det finnas en fysisk skada på produkten. Fotografera emballage innan du öppnar paketet, dokumentationen behövs i anmälan. En reklamation görs därefter till Postnord via telefon (0771-33 33 10) eller på deras hemsida.

Följande information ska anges:
- Leveransinformation - Beskrivning av produktens och emballagets skick och värde - Avsändarens och mottagarens uppgifter - Bilder på emballage, produkt och adresskort
Se till att allt emballage, både inre och yttre, sparas under pågående utredning, samt att adresskortet sitter kvar på emballaget.
Hur gör jag en retur?


Du registrerar din retur genom att kontakta oss på kundservice@novabeauty.se. När din retur blivit registrerad hos oss får du ett mail med instruktioner och fraktsedeln bör du hitta i samma förpackning. Returen ska skickas väl emballerad.
Hur spårar jag mitt paket?


Du får ett mail med en spårningslänk så snart din order lämnar vårt lager. Dubbelkolla även din skräppost, ibland kan mailet hamna där.
Hur lång tid tar leveransen?


Vår leveranstid är normalt 1 arbetsdag från beställningsdatum. Vår målsättning är att skicka ut dina produkter samma dag efter att du gjort din beställning, dock kan det ibland längre tid pga försening hos fraktbolaget eller om belastningen på vårt lager är ovanligt hög.
Vad kostar frakten?


Frakten kostar vanligtvis 75kr för hela din beställning oavsett vikt. Just nu erbjuder vi fri frakt på hela din beställning.
Hur gör ja en retur?


Du registrerar din retur via retur@novabeauty.se. När din retur blivit registrerad hos oss får du ett mail med instruktioner och fraktsedel. Returen ska skickas väl emballerad.

Kunden står för alla returkostnader om inget annat anges. Observera att returen måste skickas som ett spårbart paket och att det behöver skickas tillbaka i originalförpackningen, . Behåll ditt kvitto och din spårningsreferens tills du får bekräftelse på att vi har tagit emot din retur.
Har jag ångerrätt?


Vid köp av varor på på novabeauty.se gäller alltid 365 dagars ångerrätt. Detta innebär att du har rätt att ångra ditt köp genom att meddela Nova beauty detta inom 365 dagar från det att du eller ditt ombud tagit emot den beställda varan (ångerfristen).

Beställning

Jag har inte fått någon orderbekräftelse.


Om du lagt en order hos oss men inte mottagit en orderbekräftelse kan det bero på att du angett fel mailadress. Hör av dig till oss på kundservice@novabeauty.se och fråga om vi har en order registrerad på dig så kan vi korrigera din e-mail adress och maila dig din orderbekräftelse. Det kan också bero på att ordern inte gått igenom, hör då av dig till oss innan du lägger en ny beställning för att undvika att det blir dubbla beställningar.
Hur vet jag att mitt paket kommit fram?


Du får en orderbekräftelse till mailadressen du angav vid köpet. Kika gärna i skräpposten också så mailet inte fastnar där. Har du inte fått något efter att du gjort en order kan det betyda att något gått fel med ditt köp. Hör av dig till oss så hjälper vi till!
Kan jag ångra mitt köp?


Vill du ångra ett köp innan din order hunnit lämna vårt lager så kontakta oss omgående. Vi kan dock inte garantera att vi hinner åtgärda detta innan din beställning går ut, då vårt lager är mycket snabba i plock och pack. Har du lagt din beställning på helgen eller efter vår stängningstid kan du maila oss.
Hur vet jag att mitt paket kommit fram?


Så snart din order nått utlämningsstället skickas en avisering via SMS till det mobilnummer du angav vid beställning.
Har ni någon rabattkod?


På Nova Beauty erbjuder vi just nu alla våra kunder fri frakt samt 60% rabatt. För att ingen ska missa någon rabattkod så har vi gjort det enkelt, fortsätt till kassan så har du erbjudandet! Du behöver ingen rabattkod utan kan handla som vanligt.

Reklamation

Behöver jag returnera en vara som är skadad?


Du behöver inte returnera en vara som är skadad. kontakta oss omgående så hjälper vi dig så gott vi kan.
Vad gör jag om en vara är trasig eller felaktig?


Om du skulle ta emot en defekt eller fellevererad vara vill vi naturligtvis hjälpa dig så snart som möjligt. Maila följande uppgifter til oss genom att klicka här:

- E-postadress som köpet registrerades på
- Ordernummer
- Kundnamn
- Artikelnummer
- Bifoga bild på varan
- Bifoga bild på paketet, om det är möjligt

Vårt kundservice team återkommer till dig så snart de kan.

Hur använder jag den?

Hur använder jag den?


Steg 1. Börja med att avlägsna håret på önskade områden innan behandlingen. Du väljer själv vilken metod du vill använda men vi rekommenderar att du rakar området försiktigt. Observera att du bör inte vaxa området innan behandlingen. Steg 2. I nästa steg sätter du igång den & anpassar styrkan på Nova SmoothSkin. Du kan välja mellan 1-5 & du väljer själv vilken nivå som passar dig. Du kan öka styrkan med tiden eller justera styrkan på olika områden på kroppen (Exempel: Du kan välja att behandla på nivå 2-3 på områden som är lite känsligare som på ansiktet & nivå 4-5 på områden som är lite mindre känsliga). Du ökar styrkan genom att trycka på knappen & följa nivå ökningen, apparaten har 5 styrkor (1 motsvarar den svagaste styrkan & 5 motsvarar den högsta styrkan). Steg 3. Placera glasfönstret på huden & vänta tills apparaten lyser grönt på sidan. Därefter så kan du börja använda den. Se till att du täcker huden med fönstret för att all energi från IPL ska absorberas av hårsäckarna. Nova SmoothSkin har en smart funktion som du kan använda för att snabbare & effektivare behandling. Håll i Flash knappen i några sekunder för att aktivera automatisk behandling. Med det automatiska läget så kan du enkelt behandla kroppen utan att trycka på knappen och öka effektiviteten med 30%. Värmeenergi verkar på melanin i hårsäcken & hårsäcken förstörs. Har du följt behandlingarna korrekt så kommer du inom några behandlingar få en tajt & lenare hud med minimala hårstrån kvar. Vid köp av komplett set så ingår det en gul & en röd lampa. Den gula lampan skall användas för hårborttagning & den röda lampan kan du helt utan extra kostnader använda för att behandla huden & öka jämnheten för att skapa en hudföryngring. Det ingår även ett par glasögon som du kan behöva använda när du behandlar ansiktet. Vi har inget krav på att du ska använda de utan det är endast en rekommendation. Vi rekommenderar dock att du undviker ögonkontakt med apparaten vid behandling. Apparaten kommer med en inbyggd funktion som ökar säkerheten vid användning. Du kan alltså aldrig utlösa ljus från apparaten om glasfönstret inte är i kontakt med huden. Steg 4. Upprepa behandlingen 1-2 gånger i veckan i 12 veckor & därefter kan du var tredje månad följa upp om du känner att du behöver en liten "touch up". Klart! Nu kan du njuta av en hårfri kropp & aldrig mer behöva använda vaxning eller konstiga krämer. Resultat och trygghet som på en klinik fast för en bråkdel av priset! Har du andra frågor eller behöver du hjälp? Kontakta oss via kundchatten på webbsidan som är tillgänglig dygnet runt så får du oftast svar direkt!